torsdag 19 mars 2009

Jasså, dom fick...

Läste på SOFTs hemsida idag att Järfälla och Bromma/Vällingby skall få testa med kombinationslag helt utanför tävlingsreglerna under 2009. Det som slog mig direkt är hur man kan tillåta det med klubbar från ett av Sveriges största distrikt när vi från Gotland i flera år har fått nej. Vi orienterare på Gotland är ju inte fler tillsammans än en stor fastlandsklubb och skulle verkligen behöva få samma möjlighet till att delta med kombinationslag i stafetter som nu dessa Stockholmsklubbar har fått. Det funkar i andra idrotter, tex tävlar de gotländska friidrottarna för Gotland när de deltar i lagtävlingar. Och så har vi som sagt var motionerat om detta.
Efter en promenad i isig hård vind och efterföljande soppmiddag läser jag på min mail:

Man slutar inte att förvånas.
jag har tipsat Järfällas ordförande om att dom kunde ansöka så får vi se.
Nu har SOFT beviljat två stora klubbar detta men vi på lilla Gotland har fått nobben minst två gånger!

Anders


Ja ha,
kanske mitt inlägg på styrelsemötet i december angående just detta gett lite resultat - men vore ju bättre om SOFT även tog kontakt med GOF som sökt flera gånger tidigare.
Kanske ni ska göra en liten skrivelse...
Själva beslutet om just denna dispens har gjorts på kansliet - ej tagits upp i styrelsen och det är ju lite konstigt då jag lyfte frågan i december. En liten rapport hade ju inte varit fel - vi hade ju styrelsemöte den 9 mars. Jag tar min bit med Pekka (han börjar bli lite less på mig tror jag), men tror det är bra om ni (GOF) tar er bit från ert håll. Alltid bra med lite olika infallsvinklar.
AnnaHej
Ibland blir man ordentligt trött och smått ...
Närheten till SOFT:s kansli har tydligen stor betydelse för att få dispens och möjlighet att prova på.
Argumenten är ju i stort de samma som vi har framört både skriftligt och muntligt och tillika att vi vill testa för utvärdering. Vi var väl som vanligt för tidigt ute, det finns tydligen en fördröjningstid för att se verklighete i framtiden.

Bra jobbat Anna, inte ditt fel att SOFT inte kan kartan för hela Sverige.


mvh
Eric


Alltså är jag inte helt ensam om mina funderingar. Intressant det där som Anna skriver att det är kansliet som har beslutat och inte SOFT:s styrelse. Får det går till på det viset? Är det någon som har en liten vän någonstans?

NattCup i Visby lät intressant. Så tanken fanns där.. men vinden är som sagt var iskall och tvn är ny.