söndag 7 augusti 2016

Medeltidskampen - Karttecken för gläntor med tynnen?


Garda OK:s tävling Medeltidskampen består tre etapper på två dagar. Först en förkortad medel på lördag förmiddag och sen på eftermiddagen en medel. Söndagens avslutande etapp långdistans med jaktstart.
Jag valde att gå ÖM 7 på andra etappen. Det är många stigar i området så banorna blir inte särskilt svåra men kartans färger visar att terrängens framkomlighet är bättre än den är i verkligheten. Jag och många andra äldre gotlänningar vet att det är så men det blir lite knepigt för de som inte varit här i skogen förut. Värst är gläntorna täckta med tynne (krypande slånbärsbuskar med gigantiska taggar). Kanske det skulle finnas ett särskilt tecken för dessa gläntor? Eller skulle det duga med gröna streck över det gula?
Annars är det en fin natur vid Sigvalde träsk och det var ett mycket bra och omväxlande val av arena. Tråkigt att inte fler gotlänningar hade möjlighet att delta. Fick en fråga av Stockholms-Olle om varför det var mest fastlänningar men jag kunde inte ge honom något svar.
Kanske lite mera aggressiv nutida reklam? Kanske med bilder av arena, badet och från skogen? Kanske ett Miniknat?
Grattis till Olle, Marita, Ann-Marie och Mattias som vann sina klasser och till Olof som fick pris för sin medeltida löpdress.