tisdag 21 juli 2009

5-dagars etapp 3

Efter gårdagens "sjumilavandring" tur och retur från bilen till tc valde vi idag istället att åka buss. Skönt för gamla ben att få vila sig lite.
Idag säger Winsplits att jag bommat ettan, tvåan, trean och nian. Sanningen är den att jag tog det mycket lungt till de två första för att inte bomma. Första kontrollen var en sänka som jag fortfarande, efter intensiva studier av kartan, inte förstår vart den satt. Men hittade den i alla fall. Var sedan lite slarvig på väg till trean och hamnade i ett grönstreckat hygge. Åsen var en lätt kontrollpunkt men jag hittade inte skärmen. Snurrade runt lite istället för att stå stadigt still och speja och lyssna. Vart springer orienterarna? Vart piper det?
Sträcktiderna till femman, sexan, sjuan och åttan var trevligare läsning. Placering 8-8-10-11.
Just till sjuan skulle det vara intressant att få sedan vilket vägval de andra tog eftersom jag valde att springa en rejäl omväg på stig nästan hela vägen fram till kontrollen.

Kommer väl aldrig att hända eftersom jag har noterat att det inte på någon tävling är inte en enda dam som ritar i sina vägval på Runoway. Trist. Är nyfiken på hur de bästa orienterar.

Tappade sedan koncentrationen och for iväg i fel riktning ut från kontrollen. Rättade til det men ser att jag bommade 1.33.
Det tog tid idag, många kontroller och mycket spring i skogen. Bommade kanske åtta minuter och blev 23:a. Ligger på 30:e plats och det är alldeles för dåligt.

Allan var bekymrad över att dotterdottern Gilda slog honom på spurten igår. När jag berättade att vi hade samma tid suckade han. Så han tog i för kung och fosterland och slog mig med fem sekunder. MEN han fick spö av Anders P med en sekund. Misstänkter att Anders är mycket nöjd med den spurten!

Jättegrattis till Tove som blev etappsegrare i D 12!