lördag 19 maj 2012

Ramslöksplockande dalkullor

Dalkullorna Ella och "Måns" trodde dom hade hamnat i ramslökarnas himmel när jag visade dom skogen runt vår promenadstig.

Jag är ingen fan av ramslök men lökens blomma är skir och vacker.

Dalkullorna Ella och "Måns".
Plötsligt får man det där oväntade besöket, nästan som i reklamen.
Gamla Bosö-orientering- tågluffarkompisen Agneta "Måns" Månsson skickade ett sms att hon var på möte i Visby.
Naturligtvis hämtade jag henne och hennes kompis Ella. Ella ville se en rauk och Måns, trädgårdsmästare och örtagårdsmästare, pratade lyriskt om ramslök, så naturligtvis fixade jag det,
Vi har ju en rauk nära oss (borta vid Snäck) och ramslöken breder ut sig som en gigantisk matta på båda sidorna om vår promenadstig.
Dalkullorna skrattade av lycka och plockade både blad och knoppar. Dessutom hittade vi även kaiplökar. Måns plockade fram sin lilla sekatör och knipsade.
Vet du - I växhuset i Borlänge kostar en ramslöksplanta 50 kr! Tänk att man varje vecka går och trampar bland illaluktande men fina lökar värda flera miljoner kronor!
Själv är jag inte så förtjust i våra vilda lökar. Brukar tänka så att det man inte åt förr i tiden kanske inte är så gott. Men... "Allt går att sälja med mördande reklam."

Om dalkullorna får tid över idag så får jag skippa dagens viktiga TV-program, direktsändningen från EM-sprinten. Men det gör inget. Det är kul med oväntat besök.