söndag 22 januari 2012

C-vitamin


Då var det dags för en dos med C-vitamin. Vill så gärna tro att det hjälper när jag känner förkylningen börja krypa i kroppen.

Nu börjar jakten på ny ledare

Detta är rubriken på framsidan av dagens DN.
Vilken jakt menas?
Kan det kanske vara medias mobbingjakt på nästa politiker initierad av olika politiska prbyråer (eller vad det nu heter)?
Själv hoppar jag över tidningarnas mobbingjakter och byter kanal på radio och tv när de börjar tjaja om samma skitsnack om och om igen.
Hur kul kan det vara som journalist och pressfotograf att förmedla samma nyheter som alla andra medier och dessutom dag efter dag?
Vem skall jagas nu?

Efterord

SOFT-Lasse styrde arbetet med van hand och resultatet blev en del av kommande års handlingsplan för gotländsk orientering.
Men jag har lite svårt för ordet "kund". Alla vi orienterare är både kund och försäljare. Men blir det i som Frida från SISU föreslog, att bilda företag och sälja orienteringsutbildning till barn vars föräldrarhellre betalar dyrt än egnagerar sig i idrottsrörelsen, så kommer det att finnas många "kunder" men inga ledare.
Vår ordförande Ann-Sofie var modig som sa att "gubbarna var ett hot". Med det menade hon att de äldre duktiga ledarna och funktionärerna måste släppa in nya personer och dela med sig av all kunskap.
Hmmm...
Det är precis vad jag själv borde ha gjort för länge sedan även om jag inte är lika gammal som "gubbarna". Nu när jag stiger helt åt sidan orkar jag inte med någon överlämning eller mentorskap. Hoppas att jag åtminstone har delgivit mina erfarnheter åt de nyare samt de yngre ledarena på ett informellt sätt.