fredag 26 september 2008

Skol-DM i orientering med start i Almedalen och mål vid Österport. 152 elever var med och tävlade eller sprang Provapå-banorna. Eftersom det var gratis att delta förstår jag inte varför fler skolor inte tog tillfället i akt att få en gratis gympalektion eller friluftsdag. Precis som för Norrbackaskolan är det promenadavstånd för flera Visbyskolor till Österport.
Orienteringssäsongen är snart slut här på Gotland. På söndag är det Allklubbars och nästa helg arrangerar vi Helg utan Älg. Jag hoppas verkligen att det här fina vädret som vi har nu håller i sig. Men naturligvis har vi även 25-manna och Daladubbeln med på programmet.
Jag hann inte komma till tisdagens träning vid stugan. På programmet stod Träskfoboll vilket alltid brukar vara en uppskattad aktivitet och vad jag har hört var det även det denna gång. Kommande tisdag är jag ansvarig för Bäver. Jag kommer inte riktigt ihåg hur den övningen är upplagd och letar febrilt i mina träningsböcker. Hittar jag inte måste jag ringa Göran L.
Idag blir det en långpromenad i det fina höstvädret. Har träningsvärk i magen efter tordagens yoga trots att jag inte alltid lyckas utföra de svåra övningarna på ett riktigt sätt. I morgon skall jag lyssna på en skidtränare som heter Robin Johansson som berättar om grundläggande fysisk träning och på söndag är det som sagt var Allklubbars. Jag startar sist av alla! Blir nog helt ensam i skogen.
Funderar på vart aspen skall vara i listan över träd som vissnar snyggt. Eller skall den vara på en lista över träd vars löv singlar ner till marken snyggt? Ett som är säkert är att asken aldrig hamnar på mina snygglistor. Den ser alldeles för skräpig ut.