fredag 19 juli 2013

Orientering i Grynge - Ofokus

Solen sken på sitt bästa sätt igår och vinden blåste kraftigt men varm och skön.
Dagen började med försök till fiske vid Sysne och fortsatte med bara sitta stilla och glo. Tog några bilder men allt fokus försvann på grund av blåsten. Kolla!


Köpte rökta flundror vid rökeriet och fortsatte till Grynge och kvällens motionsorientering. Jag känner väl till hur jobbig terrängen är där och att en dag i solen inte är den bästa uppiggande aktiviteten men jag ville vara med ändå.
Okej ..
Jättetrött redan på väg till ettan.
Ramlade bland ormbunkar, blåbärsris och blåbär precis framför andra kontrollen. Plockade blåbär och åt. Funderade en stund på om jag skulle fortsätta eller hämta hinkarna i bilen och plocka bären istället.
Kravlade mig fram till skärmen, stämplade och försökte skärpa mig.
På väg till fyran var det många som irrade omkring i snårskogen. På kartan är skogen märkt med ljus-ljus grön färg men verkligheten är mycket mörkare och det är lätt hänt att komma ur riktningen.
- Vi är för långt åt höger, sa en stockholmsk man till en annan man.
- Hm, tänkte jag och drog mig lite åt vänster. Lite blev mycket och när jag visste var jag var fortsatte mitt snurrande. Som tur var kom Gurpe-Anki ångade fram i skogen och jag kunde hänga efter henne in till kontrollen, en sten i en glänta omgiven av tät-tät skog.
Missade sexan. En lite större vät i en sänka som jag själv har hängt ut kontroll i för några år sedan! Snacka om ofokus!
Två lätta kontroller längs stranden kvar och jag var så trött att jag orkade inget annat än att gå. Tänk att 3,4 km Öppen 7 kan bjuda på så mycket äventyr!

För VOK-Ingrid blev det inget roligt äventyr. I snårskogen på väg till fyran ramlade hon och skadade vänsterarmen. Hon kunde inte komma upp utan fick ropa på hjälp. Som tur var det en orienterare som hörde henne och kunde springa till arrangörerna för att be om hjälp. Sven-Olof hämtade henne med sin bil.
Armen såg helt vriden ut och hennes kvällsorientering slutade på akuten.
"Tur i oturen" så var det ingen skelettskada utan armbågen hade hoppat ur led. Men ändå ingen höjdare med två veckor gipsad arm för Ingrid som gillar att bada.

Kvällens arrangörer, Lasse och Sven-Olof i skuggan under tallarna.
En av skärmarna satt vid deras favoritfiskeställe!