tisdag 26 april 2011

Dags för vita banor

Ikväll var det dags för vår yngsta grupp att börja träna på vita banor. Gänget har hållit på i ett år, en del till och med två år, och är rätt säkra på att passa kartan samt har en bra rumsuppfattning i området runt stugan.
Det är inte helt lätt att orientera i vår skog eftersom där finns mängder med stigar av olika storlekar. Svårt men ändå bra träning för att lära sig hitta.
Kvällens träning startade med Caramba och sedan fick de prova på att lära sig vilket vägval som verkar bäst till de olika kontrollerna. Dessutom hade Bob lagt banan på sin nyritade karta med sprintnorm så det blev en övning med både nya karttrecken och olika vägval.
Några var snabbt i mål och några andra tog lite mera tid på sig. Lätt hänt att glömma bort att passa kartan och då blir det rätt jobbigt med alla stigar. Bara att ta nya tag!

Ingen utlovad artikel i dagens DN om han somblev räddad. På grund av fotbollstjafset som upptog det mesta av sportbilagan?

Imorgon har den här sönderstressade tanten tagit på sig att ha orientering med alla yngre på skolan. Har en del kvar att göra och klockan tickar på.
Att jag aldrig lär mig!