onsdag 22 september 2010

Inte kul

Du skall inte tro att det här är roligt.
(Även om jag får en massa nyttigt gjort.)
Ett liv utan egen dator är som sagt var inte roligt. Just nu har jag fått lånat Fiskgubbens dator, men här finns inte mina bilder och inte kan jag på något enkelt sätt föra över nyare bilder hit.

Frågan är om jag får tillbaka bilderna. Jo, jag vet att jag skall spara på "pinne" men nu är det så att alla nyare bilder finns på datorn som inte går att få igång. Så slarvigt, suckar säkert du. Jo, jo...

Två-års garantin går ut i oktober så jag har lämnat in datorn till affären. Efter en timme ringde expediten upp mig och meddelade att det skulle kosta att skicka iväg och tillbaka, att garantin inte gäller om det är olika skador på grund av bla bla bla bla bla bla...
Inte roligt.

Orienteringsrapport:
I söndags var det DM Medel i Hellvi på norra Gotland i ett rätt fint skogsområde. I skogen finns rester av gamla rösen och liknande. I sådana skogsområden med gamla bosättningar är oftast den gamla skogen fin skog med lövträd, tallar och stora granar.
Själv tog jag mig an Öppen 7. Lunkade på och ramlade bland stenar och grenar mellan sexan och sjuan och det dunkade till i höger bakdel. Mindes ortopedens uppmaningar att inte utsätta mig för fall. Tog mig ut till närmast stig. Gick men började frysa. Gjorde ett oseriöst att hitta åttan, vilket misslyckades, och sprang, för att slippa frysa, till de två sista kontrollerna.
Inte roligt.
Träning med gröna gruppen igår kväll och målet med träningen var att lära sig hur stensamling ser ut på kartan, passa kartan med tumkompassen, följa en glänta som ledstång samt hitta kontroller (stenar och stensamlingar) jämte ledstängerna. Avslut med Godisbacke vilket är ett populärt sätt att träna intervall och backträning.
Det var roligt.
Mörkret föll snabbt och jag fick skynda mig runt iklädd gummistövlar (löparskorna stod kvar hemma) för att få in skärmarna och dosorna medans det fanns en gnutta ljus.
Så nu värker båda höfterna rejält.
Inte roligt.