lördag 10 juli 2010

2-dagars på Östergarnsberget


Här tillbringade jag min förmiddag. Sämre platser kan man vara på. Försökte hålla mig i skuggorna av enbuskarna bakom mig, men då och då var blev jag tvungen att kliva fram i solskenet för att hjälpa både små och stora.
Startpunkten var en stigförgrening där många, flest vuxna, hade problem med att hitta den rätta stigen.
(Visar karta imorgon. Orkar inte scanna ikväll.)
Fick beröm av några orienterare som tyckte det var bra att vi följde reglerna och hade starthjälp. Fick på omvägar höra att någon var arg vid målgång för att det inte fanns någon starthjälp. ??????


Det stämmer. Jag gick ifrån startpunkten en liten stund. Flickan på bilden är en norsk D 12:a som fick hjälp av mig tre gånger. När hon för fjärde gången kom till startpunkten gick jag med henne till ettan. Den satt rätt så nära starten men var ganska svår för en liten flicka som kanske skulle ha valt U 2 istället.
Så jag gjorde två regelvidriga fel. Gick ifrån startpunkten samt hjälpte en löpare. Tycker att jag gjorde medmänskligt rätt.

Angående en känd bloggares intresse för orienteringsskor såg jag idag ett par gamla Kompassrosen på en man med grått skägg och med Hellas på ryggen. Kan det ha varit Sverker Tirén?

Ny svettig dag imorgon!

PS Träffade många gamla bekanta. Kul det med!