måndag 3 november 2014

Orienteringsträning 1961

Högerklicka och förstora så blir texten större.


1961 (kan vara 1962) såg gemensam träning för orienterarna på ön ut som ovan. Träningsorientering, motionsorientering ... you name it ... samma sak nästan förutom att träningarna arrangerades på två platser samma dag samt att tidningen Gotlänningen skrev ett helt reportage från båda träningarna.. Men annars så är det ungefär samma stuk på banorna och ungefär lika många deltagare.
Jag känner igen många av namnen och en som fortfarande orienterar är segraren på korta banan - Allan Olofsson. Erland Ljunggren har rättat mig. Det var inte vår Allan som vann den korta banan utan en Artur Olofsson från Tofta. (Tack Erland!)
På bilden ses min pappa Tore som var banläggare i Träkumla och paret Asta och Stig Carlsson - föräldrar till vår nyare klubbs "grand old lady" Anita som fortfarande orienterar.

- Bloggen har ändrat inriktning, muttrade Lennart vid årets 25-manna.
Så är det. Det är roligare med lilla barnbarnet än att plocka med mina gamla bilder, tidningsurklipp och kartor. Jag har även gått igenom mina föräldrars sparade saker, foton, brev med mera och allt plockande i det gamla blir för "tungt". Jag har plockat ut en del av allt sparat som jag kommer att skriva om men sen får jag fokusera på nutiden ett tag.
Lennart, Janne ,,, det kommer mera när jag känner för det och jag tycker det är himla kul att ni hör av er och skickar kommentarer.