måndag 31 augusti 2015

Stafett bland stenar och strandkål

 Det är inte många upplopp som ser ut så här...

Sista kontrollen  och sedan en stenig spurt mot målet.

Den fridlysta strandkålen.

Vissna strandkålsblommor och några andra strandväxter.
Som oftast valde jag en öppen sju som tur var bestod av en gång uppför och en gång nedför klintkanten inne i skogen. Tack för det!

Här kommer klintkanten ut vid stranden norr om målplatsen. Brant och högt!
Högerklicka för större karta.
Det blev mest kompass och rakt på. Höjderna tillhör inte de större och kan ibland vara svåra att urskilja bland enbuskarna och ormbunkarna så det gäller att vara noga med kompassen. Femman bommade jag. Såg en skärm och traskade mot den utan att kolla på kartan, kompassen och terrängen. Det är ju så kul att hitta skärmar! Men borde naturligtvis ha sett skillnad på en sten och en grop. Skärpte mig och gick över höjden till gropen.
Var glad att jag lyckades ta mig nerför branten vid nian och att fötterna inte gick av och sedan var det bara det steniga upploppet kvar.

Greger

Olof

Ordförande Tobbe

Tuva
Lite snack och lite fika. Med fikabullen kom en geting in i munnen och stack mig på tungspetsen. Aj, aj så ont det gjorde! Sjukvårdsupplysningen tyckte att jag skulle åka till akuten och där blev jag inlagd i några timmar för observation. Där låg jag och sov tills de var säkra på att det inte skulle bli någon allergisk reaktion.
Blir aldrig mera bulle utomhus i augusti.

5 kommentarer:

Monika sa...

Oj då vilken tur att det inte blev värre, det kunde faktiskt slutat illa. Som vanligt väldigt fina bilder och jag får längtan till Gotland, så därför kommer jag ner till Helg utan Älg men tydligen är det "skit terräng" sagt av en Gotlänning.
Ser fram emot att komma till ön!

Lina sa...

Och du som tycker jag sjåpar mig med min skräck för getingar... jag säger ju att det är en befogad rädsla!
Riktig tur att det inte blev något allvarligt av det. Sköt om dig!

Marie-Louise sa...

Inte den värsta terrängen men ... Visbynära i alla fall. Välkommen!
Själv hoppas jag kunna ta mig till någon av SM-tävlingarna för att få komma ut i södertörnska skogar.

Marie-Louise sa...

Lina.. Där har det blivit ett stort missförstånd. Jag tycker själv att getingar är obehagliga och vet att en torr augusti här på ön kan vara riktigt läskig vad det gäller mängden ettriga getingar.

Marie-Louise sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.