torsdag 4 juni 2009

Följa Jonn för Mirjam och Frida

Mirjam och Frida börjar idrottsgymnasiet och Jonn skall göra dom till bättre orienterare

I går kväll var det informationsträff med idrottsgymnasiet inför nästa läsår. Orientering är en av 12 idrotter som har en del undervisning tillsammans som till exempel fysträning och idrottspsykologi. Den andra delen består av idrottsspecifik träning. Så det blir "Följa Jonn" för Mirjam och Frida till hösten. Efter det att träffen med föräldrar och elever var klar så var det samling för oss SDFansvariga och tränare för att få mera information om framtiden. Regeringen har fått för sig att ändra på gymnasiet och det har betydelse för hur upplägget för idrottsgymnasiet kommer att organiseras. Intressant men klockan blev mycket. Har ju lite svårt för sena och sega tillställningar.

Dom hittar på mycket vår regering. Funderar mycket på om jag skall fortsätta arbeta som lärare.

Skall jag uppvakta OJ som tar studenten idag? Eller hinner han och Dottern göra slut igen innan det är dags för "utspringet"?

Mycket gott örtte!

Plocka blad från älgört (älggräs), vattenmynta och svarta vinbärsbuske. Skölj bladen och häll över kokande vatten. Låt bladen dra en stund och sila sedan bort dom. Det behövs ingen honung i det här teet eftersom älgörtsbladen ger en söt smak. Ta bara några myntablad eftersom dom har en mycket stark smak. För mycket mynta kan också göra hjärtat lite rusigt.
Det som blir över går bra att spara i kylskåpet och värma upp efter hand.
Teet tillsammans med en bit rabarberpaj är riktigt härligt vårmums.