torsdag 23 juli 2009

5-dagars etapp 4

Slapp regnet som kom senare på dagen. Skärpte mig lite bättre och gjorde inga bommar. Lite vinglig är min färd med kartläsning, skogslöpning och att hålla riktning. Men är säker på att min omkringspringning på stig till tvåan var ett bra vägval med tanke på att alternativet rakt på var sankmark, vindfällor samt kraftledning med grönrastad mark.
Kom på 18:e plats och plockade ytterligare sex placeringar upp till 24:e plats. Lite taskigt läge eftersom det är många minuter fram till damerna framför mig och efter mig har jag ett koppel av damer med bara sekunder och några minuters avstånd. Måste vara skärpt och ha mycket ork kvar till näst sista, sista och in mål. Eller... kanske... strunt samma...
Ylva Grape Andersson, Stora Tuna och Anna-Lena Andersson, Västbergslagens OL ligger etta och tvåa. Ylva har en ledning på nästan tre minuter och efter Anna-Lena är det nästan 24 minuter till trean. Överlägsna!

VOK-Annas yngsta flicka Tove går ut som trea i D 12. Kan det bli en seger? Håller tummarna stenhårt!
(Storasyster Mikaela vann D 11 i Hälsingland 2006.)

Läskigt med båtkrocken idag. Just nu vet vi inte hur det blir med hemfärden och har bokat övernattning i Oskarshamn för säkerhets skull. Bara det nu inte blir flera dagars väntan. Vill hem till ljuset.

(Känns mörkare här i Smålands mörka skogar.)