torsdag 23 oktober 2014

Protein i urinen?

Det har varit några vändor till vårdcentralen det här året för att ta olika blodprov.
Doktorn tycker att det är något som inte stämmer och framför allt är mitt blodvärde för lågt. Mindre med motion och ständig värk i kroppen är alltså inte bara förklaringen till min minskade ork. Jag har ju ett rörligt arbete och håller kroppen igång på olika sätt nästan hela dagarna vilket delvis bör hålla min kondition uppe något så när. Men så är det inte.
Idag hade doktorn kallat mig till ytterligare prov på blodet och urin. Eftersom jag skulle börja jobba i arla morgon passade jag på att ta en dag semester för att sätta i vikarie och slippa krångla med  byte av arbetstider. Kan säga att det är en rackans tur att jag är ledig idag.
Det blev ingen provtagning idag!
Doktorn hade beställt koll av proteiner i urinen och blodet och för det behöver jag samla ett dygns urin! (Läskigt!) Sånt verkar doktorn inte ha koll på och jag fick fick gå hem med en dunk att pinka i och sedan komma tillbaka imorgon för inlämning och nytt blodprov.
Säger igen - Rackans tur att jag är ledig idag!
En dunk med urin med på jobbet - nej tack!

(Undrar ...

Den forntida stigen slingrar sig in till Gisslause fornborg.

... om Bro OK vet att kontroll nummer 55 på deras naturpass norr om Slite är rester av en gammal kalkugn? Och om man fortsätter den forntida stigen lite norr ut hamnar man vid Gisslause fornborg? En av Gotlands cirka 100 fornborgar, visserligen inte så stor och känd men ändå en del av Gotlands historia.)

Utflykt med naturpasskontroller och annat spännande i skogen är en del av mitt rörliga arbete. Mera om detta kan du läsa om på min andra blogg http://fritidsfroken.blogspot.se/