söndag 3 maj 2009

Närke del 4

Örebro dag 4 2009
Min vistelse i Närke slutade med fiasko. Vet inte när jag tappade sugen, kanske var det när Helena berättade hur svår och backig terrängen var. Gav mig ut i skogen vid Zinkgruvan söder om Askersund. Backar, stenar, klippblock, släpstigar, orensade gallringar och tusentals vindfällor, så var terrängen. Började med att bomma ettan. Var alldeles för högt upp. På väg till tvåan funderade jag mest på om jag skulle klättra över eller krypa under vindfällorna. Sedan trean.. en sänka cirka 200 meter nordväst om orienterarenmats åttonde kontroll (se hans blogg) men vi kom från sydöst. Fick sällskap med en annan tant och på vägen möttes vi av en annan mera snabbspringande tant som inte hittade kontrollen. De tog åt vänster och jag fortsatte lite snett framåt åt höger. Där någonstans tappade jag koncentrationen och var helt lost. Gav upp, kände ingenting, var inte ens sur för att jag inte hängde på. Vilket inte hade hjälpt eftersom de inte heller hittade kontrollen.
Nu efteråt förstår jag att jag var mycket nära skärmen när jag gav upp men lusten hade tagit slut bra mycket tidigare. Hur kul är det att klättra och snubbla? Ville springa.
Vill gärna skryta med att jag har lärt tvåan i D 21, 42-åriga Helena Svensson, att orientera. Vann gjorde mycket duktiga Örebrotjejen Beata Falk.
Drygt sex timmar efter utstämplingen landade jag trött och snorig i min gamla fula soffa. Min favoritplats i världen!
Hallsberg etapp 4 och 5 2000
Fortsatte regna. Tc vid en åker jämte campingen. Små bäckar på kartan hade förvandlats till nästan opasserbara åar med vattenfall. Minns att jag hade kontroll där ställningen stod mitt i en "sjö" och jag hade vatten upp till midjan när jag skulle stämpla.
Eftersom det slutade regna åkte vi tillbaka till stugan. Studenten orkade inte mera och efter att ha kämpat på i regnet i fyra dagar valde han att ägna sista etappen åt fiske med Fiskgubben på sjön Tisaren. Solen sken hela dagen.
Jag gav mig iväg till tc som var den samma som dagen innan. Åkern hade förvandlats till en gigantisk ljusgråbrun metanstinkande bassäng! Hittade en gräsfläck att sätta min ryggsäck på. Tog mig runt och kom i mål på placering 20 något. Var förresten en av de få i klubben som tog mig i mål. Vår elittjej Lisa (hade gett upp) och jag hade kul åt eliten som liksom alla andra hade stora problem med att spurta i leran. Såg ut som ultrarapid.
LillKarlsson vann sin klass men fanns inte med på prisutdelningen. Pappa Per-Inge hade troligen bråttom hem till någon viktig fotbollsmatch. Vi blev lite besvikna.
På natten spydde Studenten ner den lilla stugans mattor. Hade glömt att sätta på sig kepsen och fått solsting.
The end.