tisdag 26 maj 2009

"Plockekontrollhysteri"

När vi kom ner för Östergarnsberget till Skånes rev lyfte ett hela gäng med skränande kråkor. Vi såg att de minsann tänkte käka upp gravandparets små ungar som simmade omkring i sjöen. Fy, fy, fy!!

I torsdags var det som sagt var motionsorientering i Hejnum och samtidigt gemensamt KM medel för alla orienterare på ön. Jag har ännu inte sett resultaten men muntliga rapporter säger att det var långa banor med många kontroller. Sånt irriterar mig. Gäller även långdistansbanor knökfulla med kontroller (Var nog svårt att inte göra något annat i det lilla skogsområdet som lördagens tävling gick i.) Gäller även sprintbanor som är för långa. Varför inte följa banläggarboken och tävlingsreglerna? Hur svårt kan det vara?
10-mila ungdomsklassen - första och tredje sträckan 15 kontroller och fjärde 16 kontroller. Varför denna "plockekontroll"hysteri? Och långa natten 35 kontroller!

Träning ikväll. Karin leker kontrolljakt och Nina tränar Bergvikare med våra grupper. Vickan och Lina hjälper oss med skuggning. Himla bra eftersom vi plockar in nybörjare efterhand och behöver all hjälp vi kan få.

Måste bestämma mig för vad jag skall göra de närmaste veckorna. Vårruset, DM Sprint, styrelsemöte med klubben och en himla massa annat orienteringsgspyssel eller åka med Fiskgubben på jobbresa till Trinidad. Börjar ana åt vilket håll min orienteringsstörda hjärna lutar. Eller...?