söndag 20 november 2011

Orientering förr i tiden del 18

Snart är det tid att hylla våra bästa öorienterare, våran Nina och Bros Mattias.
Även våra bästa ungdomar kommer att bli belönade och från klubben är det Tuva i D 12 och Fredrik i H16 som skall uppvaktas. Övriga ungdomar är Elionor och Tove från VOK samt Adde och Lukas från Bro.
Har fått veta att det är lite dåligt med anmälningar så vi hoppas att fler vill vara med och fira.
Förr i tiden var det BPA-stipendiet som hägrade...

Andra BPA-resan
Bästa orienterare i YF, YP, ÄF pch ÄP fick varje år en tennvas av Skogskarlarna samt ett resestipendium från byggföretaget BPA. Första gången jag vann var 1968 i YF och andra gången var 1969 fortfarande i YF.
Våren 1970 var det dags för resan och förutom mig var det Lena Nyström, Roma IF, Krister Lindström, VIF Gute och Evert Larsson, Bro SK som var med. Även denna gång var Folke Nyberg vår ledare.
Efter den sex timmar långa båtfärden till Södertälje tog det ytterligare fler timmar innan Folke hade fått fatt på rätt väg till Södertälje OK:s klubbstuga. Det blev inte så mycket sömn och jag förstår av min och Lenas placeringar  vid söndagens tävling i Eskilstun att tröttheten satt i hela helgen.
I alla fall så är det så jag minns den resan.Vi tränade på Bastmorakartan. Jag tror att start och mål var vid klubbstugan men jag är inte säker. Träningen bestod av att komma ut i fastlandsterrängen men det var aldrig någon som lärde oss hur vi skulle orientera på fastlandet utan det blev 50 000-dels teknik: sista säkra, kompass och stegning.I mitt album har jag skrivit: Krister Lena Evert Tidsfördriv vid Södertälje OK:s klubbstuga.

Kolla hur jag lyckats fixa vidvinkel med min Instamatic!
28:e plats i ÄF borde ha inneburit många missar men det ser inte ut att ha varit några. Troligen gick det mycket sakta. Tufft med långa båtresor och bilfärder mitt i natten som "uppladdning".


I mitt album: Lena efter tävlingen. Hon blev 29:a i ÄF.