torsdag 10 maj 2012

Årets första uthängning

Nu när jag inte längre är tränare för de yngre barnen i klubben har det inte blivit någon uthängningspromenad på mycket länge.
Men idag så blev det en liten runda i änget vid jobbet där jag hängde ut snitsel och dosor bland vitsipporna och lövträden.
Blev blöt om fötterna men vad spelar det för roll när jag får har möjlighet att hänga ut kontroller på arbetstid.

4 kommentarer:

Lennart sa...

Sommarorienteringsläger i Stenkyrka skola någon gång runt 1972, undertecknad deltog som kontrolluthängare.
Såg på kartbilden ("fritidsfröken") att kontrolluthängningspromenaden gick i samma lilla skog/änge som vi bland annat var i dåförtiden, fast på 25-tusendelen.
Ett starkt minne från just det lägret är att lägerdeltagarna, ett trettiotal ungar i 9-11 års åldern, hade nummerlappar så att vi ledare skulle kunna hålla ordning på dom. Kommer särskilt ihåg en som inte tog av sig nummerlappen en enda gång på hela veckan! Måste ha varit kallvatten i duscharna (men han fick nog tvätta sovsäcken efteråt...).

Marie-Louise sa...

1973 var det. 36 barn i åldern 11-14 år deltog.
Lasse Nordh var intruktör, Folke Nyberg chef och du, jag, Anders Runander och Mats "Lammet" Engqvist.
Tror att han med nummerlappen var Folkes grabb Roland.
Minns änget som en tät och mörk lövskog med en stig som man kunde springa runt. Idag är det öppet och ljust och av stigen finns inte ett enda spår.
Absolut värt ett besök!

Lennart sa...

Har du sånt minne, eller har du fusklapp?
Fick verkligen lägerdeltagarna vara så gamla som 14 år? Åtminstone en av "ledarna", själv 14 år 1973, måste ju haft svårt med pondusen då... (gissa vem).

Marie-Louise sa...

Har mina böcker med tidningsurklipp att fuska med.