fredag 1 maj 2009

Närke del 2

Örebro dag 2 2009
Vaknade, snöt mig och bestämde mig för att åka söderut mot Luckebo till dagens tävling. (Hade väl egentligen bestämt mig för flera dagar sedan.)
Lugn och trivsam stämning på det vårvackra tc:et. Vid starten hälsades jag välkommen av damen som startade två minuter före mig. Birgitta Johansson hette hon. Jag var snabb med att förklara hur sjuk jag hade varit och att jag fortfarande är snorig. Måste ju ursäkta mig innan så att det andra tanterna i D 50 skulle ha förståelse för min troliga långa tid.
Medeldistans med 12 kontroller. Var rädd för att jag skulle få ont i hjärtat, behöva snyta mig och missa kontroller. Inget av detta inträffade men det gick sakta. Nästan inga stigar (max 300 m) i den här skogen. Helt otroligt! Glest mellan träden men mycket sugig undervegetiation som mina gamla gotlandsben inte är vana med. Misstog mig på höjdernas höjd och snubblade lite för mycket över istället för runt. Blev sist eller man kan också säga 4:a.
"Lunchmellanmål" blev en utsökt ciabatta på La Bruschetta samtidigt som jag lyssnade lite grann på Första maj-talarna Thomas Oredsson och Jan Eliasson på Olof Palmes Torg.
Hallsberg etapp 2 2000
Askersund. Fortsatte regna. Startade först. Vid ankomst till tc spanade jag efter de andra klubben som hade gömt sig i någon grandunge. När jag stod där och glodde kom en liten kinesiska klädd i vanliga kläder och små tofflor hållandes i ett paraply fram till mig och frågade: - Is this your rainseason? Hade svårt att förklara allt regn.
Vid näst sista valde jag att springa till vänster på sidan längs med en kulle. Det var ganska bråtigt och svårt att ta sig fram. I mål blev jag fotad och intervjuad av någon lokal tidning. Tittade på kartan och såg att jag hade en missat en stig på höger sida av kullen. I bilen tog jag på mig mina ganska så nya läsglasögon. Såg en stig som gick tvärs över kullen raka vägen till kontrollen. Började så smått att inse att jag hade stora problem på gång.
Fortsatte regna och Fiskgubben och jag tänkte samma tanke samtidigt: - Vi åker till Örebro och tar in på hotell! Sagt och gjort.