söndag 23 november 2008

Orientering i nästan tre dagar. Om man nu kan kalla det orientering när jag orienterade mig fram mellan marknadsstånden vid Hushållningssällskapets Julmarknad i Slite. Pratade i alla fall med en orienterare, Britta H från Hansa/Hoburg, som sålde lotter. Som vanligt vann jag inget. Handlade glasänglar, julservetter, julljus, julkort, handledsvärmare och ganska mycket bröd, bullar och kakor att lägga in i frysen. Hörde några försäljare säga: -På fredagen brukar vi inte sälja så bra. Då är det mest pensionärer och dom handlar bara mat. Jaha, och så är man redan i pensionärsfacket.
Köpte också praliner från Wallins i Katthammarsvik som presenter till Tröjvinnarna. I lördags var det alltså orienteringsfest i Stenkyrka där tröjvinnarna Kung Erik och Benita blev firade. Årets bästa juniorer fick också varsin tröja och det var vår Frida och Bro-Andreas. Frida fick dessutom pris om bästa D16. Pris även till Fredrik L som är årets bästa H 12:a och till sist fick vi i Svaide Roma en pokal och ett bidrag till något skoj eftersom vi är den klubben med flest antal deltagare - 16 år i årets tävlingar. Efter mat, underhållning, prisutdelning, kaffe och lottdragning körde jag sakta hem i en av vinterns första snönätter. Med mig på färden i den snöiga natten var GurpeAnki, Cilla och Ebba.
Idag, söndag, har det varit Framtidsplanering för orienteringen på Gotland hela dagen. En grupp med yngre och en grupp med äldre. Nu skall alla förslag sammanställas och lämnas vidare till GOF:s kommittéer, styrelsen och till alla klubbar. Bro-Jonn blir ny tränare vid orienteringsgymnasiet. En början på föryngring kanske. Men det är viktigt att vi äldre ställer upp och hjälper till som mentorer.
För övrigt är det svårt att undvika håll när lunchen har intagits mindre än två timmar före träning. Gjorde rackans ont i vänster sida när jag sprang med Östergarnstanterna i lördags. Att jag aldrig lär mig!

Frida, Ebba och Fredrik med vår pokal fotat av mamma Anna.