söndag 30 september 2012

DM Stafett Hellvi

(Eller var vi i Lärbro?)
I inbjudan till tävlingen läste jag att arenan var i Fyrvägskors samt att det inte fanns någon kupering. Som tur var fanns det en mera detaljerad vägbeskrivning i pm:et så jag kunde hitta fram. (Det är ju lite hemligt det här med orientering. Hm!) Och höjder fanns det några av som tur var. Blir lätt tråkigt utan backarna.


Jag "sprang" andra sträckan i vårt andra lag i D 140. Tog mesiga "runtomvägval" för att så mycket som möjligt undvika snubblingsrisk. Bommade tvåan. Stenen ligger visserligen på en kurva men det är en typisk gotlandskurva vilket innebär näst intill osynlig. Men hade jag tänkt till lite och vridit huvudet år rått håll i kontrollområdet hade det inte blivit någon bom.
Sexan på hygget var en "publikkontroll". Sprang runt på stigen för att synnas så lite som möjligt på hygget.
Gick ut som fyra, kom i mål som trea och så blev vi fyra till slut. Eller näst sist kan man också säga.
Suckar lite här hemma i soffan över att det för cirka 2,5 år sedan hade tagit mig 20 minuter mindre att ta mig runt en sån här bana.
(Men ortopeden sa förra hösten att värken i ryggen skulle ta slut när bråcket har stelnat och foten kan jag ju byta ut mot ett "blade" så det finns kanske en framtid i orienteringsskogarna för mig. Haha!)