söndag 19 juli 2009

5-dagars etapp 1

Vänster knä
Om ändå ögonen, hjärnan och benen fungerade någon procent av vad de gjorde 1972 så skulle jag vara nöjd.
Regn betyder läslins i vänster öga men det hjälpte inte så mycket idag. Banan var rätt så lätt men med många små detaljer vid kontrollerna så var det bara att chansa. En hel del endurospår i början av banan ställde också till det för mig vid tvåan och trean eftersom inte alla spår var redovisade på kartan.
Från sjuan skulle vi tvärsöver en ås. Tänkte ta en stig uppför berget men när jag kom fram förstod jag att det inte var en stig utan beståndsgräns. Har också problem med att se mycket ljusa gröna och gula områden samt tunna höjdkurvor och små höjddetaljer. Hopplöst!
När jag närmar mig åttan hamnar jag i en sänka där det står två äldre herrar som tydligen hade koll på läget och så frågar jag inte vart sänkan är på kartan. Idiotiskt eftersom jag inte kan hitta den på kartan. Blir en otroligt korkad sväng nedför och sedan uppför. Åttan , en grop, fanns bara 50 meter från sänkan.
Sugen bortappad men försöker skärpa mig. Springer ner för åsen, snubblar och blir liggande raklång bland alla stenar och känner hur det smärtar i båda benen. Vilket det fortfarande gör.
Haltar vidare och missar också nian eftersom jag inte fattar att den kvartsvuxna granskogen redovisas som vit skog.
Är inte överens med Winsplits hur mycket jag har missat men jag får det till cirka 16 minuter. Om jag gör ett bra lopp vet att jag att blir ungefär sju, åtta minuter efter de bästa. Mer än 15 minuter har jag nog aldrig varit på ett 5-dagars. Idag drygt 25 minuter. Bläää!
Någon som vet? Kan man lägga in kartor från RunOway på bloggen?
Fiskgubben inhandlade wobblers och ståltafsar hos FiskeStig i Eksjö och väntar nu på att regnet skall upphöra. Gösfiske på g.

5-dagars prolog 2

Träffade "MagisterPerssonjunior" (som från och med nu får heta Olof) i mattältet på O-ringen torget. Han och de andra i klubben som bor på C-orten har lyckosamt nog placerats nära torget men ändå i ett hörn lite avskilt på en skjutbana.
Vi hjälptes åt med att tömma min bil på Ludvigs packning, klubbens vindskydd och flagga. Eftersom jag skulle hämta Ludvig och Fiskgubben samtidigt på olika ställen så erbjöds sig Olof att hämta sorken. Tur det!

5-dagars 1972 i Eksjö. Hela klubben bodde i Eksjö SOK:s klubbstuga. Minns att vi deltog i en tävling någon dag innan och att jag blev tvåa och Bittan trea i D 17-19 Elit. Skulle man inte kunna tro, eller hur?
Minns inte hur det gick resten av veckan mer än att kompassen gick sönder under en av etapperna. Var sur och när de andra i klubben hejade på mig när jag kom på upploppet sulade jag in kompassen rätt in i högen av Svaidingar. Kompassen for längs med öronen på major Erlandsson som gav mig en rejäl utskällning. Skäms än idag för mitt dåliga uppförande.
Familjen Lövkvist tyckte synd om mig och tog med mig på utflykt till Skuruhatt och Skurugata. Dit skall vi någon gång den veckan oavsett vad Fiskgubben tycker.

5-dagars prolog 1


Anländer till stugan i skogen vid sjön. När hyresvärden ger sig iväg börjar det blåsa och regna. Blir glad för den härliga buketten med småländska ängsblommor som plockats och ställts in i stugan.