söndag 19 juli 2009

5-dagars etapp 1

Vänster knä
Om ändå ögonen, hjärnan och benen fungerade någon procent av vad de gjorde 1972 så skulle jag vara nöjd.
Regn betyder läslins i vänster öga men det hjälpte inte så mycket idag. Banan var rätt så lätt men med många små detaljer vid kontrollerna så var det bara att chansa. En hel del endurospår i början av banan ställde också till det för mig vid tvåan och trean eftersom inte alla spår var redovisade på kartan.
Från sjuan skulle vi tvärsöver en ås. Tänkte ta en stig uppför berget men när jag kom fram förstod jag att det inte var en stig utan beståndsgräns. Har också problem med att se mycket ljusa gröna och gula områden samt tunna höjdkurvor och små höjddetaljer. Hopplöst!
När jag närmar mig åttan hamnar jag i en sänka där det står två äldre herrar som tydligen hade koll på läget och så frågar jag inte vart sänkan är på kartan. Idiotiskt eftersom jag inte kan hitta den på kartan. Blir en otroligt korkad sväng nedför och sedan uppför. Åttan , en grop, fanns bara 50 meter från sänkan.
Sugen bortappad men försöker skärpa mig. Springer ner för åsen, snubblar och blir liggande raklång bland alla stenar och känner hur det smärtar i båda benen. Vilket det fortfarande gör.
Haltar vidare och missar också nian eftersom jag inte fattar att den kvartsvuxna granskogen redovisas som vit skog.
Är inte överens med Winsplits hur mycket jag har missat men jag får det till cirka 16 minuter. Om jag gör ett bra lopp vet att jag att blir ungefär sju, åtta minuter efter de bästa. Mer än 15 minuter har jag nog aldrig varit på ett 5-dagars. Idag drygt 25 minuter. Bläää!
Någon som vet? Kan man lägga in kartor från RunOway på bloggen?
Fiskgubben inhandlade wobblers och ståltafsar hos FiskeStig i Eksjö och väntar nu på att regnet skall upphöra. Gösfiske på g.

Inga kommentarer: