måndag 14 september 2009

Igen - VRM och guld till Linnea

Doktorn har ju sagt att jag är frisk så jag tog mig samman och gav mig ut i Lojstaskogarna. Tog det lugnt Joggade. Banan var ju 1,1 km längre än vad som normal distans för D 50 så det gällde att spara på krafterna och mitt fladdriga hjärta.
Endast en bom, ett dumt vägval, en snubbling som drabbade höger knä (och som gjorde mycket ont eftersom jag även slog i det knäet i tisdags) och inget hjärnsläpp. Tänkte att jag skulle vara nöjd med att spika alla kontroller men när jag kom i mål ändrade jag mig och satte nöjdmålet till att vara högst åtta minuter efter segraren. Det gick inte. Skånska Ina flög runt banan på 39 minuter drygt och jag blev nästan 16 minuter efter henne. Blev tolva utav nitton startande. Hade väl kunnat bli tia om jag inte hade snubblat på väg mot näst sista. Det gjorde som sagt var ont och jag haltade sista biten.
Det konstiga vägvalet tog jag till femman. Ville få så kort kompass-sträcka som möjligt. Men ser på WP att det var ett rätt hyfsat vägval ändå. Bommen blev på sjuan. Förstår inte hur jag kunde hamna till vänster om sänkan. Speciellt med tanke på att jag tog riktning till höger om den.
Jo, jo.. Är medveten om att jag har tränat med kompassen alldeles för lite och att jag stannar alldeles för ofta för att hålla koll på riktningen.
Angående att snubbla så gjorde Nina värsta vurpan på slutet av sin bana. Kom linkandes till sjukvården med blödande arm och ben. Den krossade kompassen åkt i soporna. Stackars Nina!
Grattis till våra gotländska segrare: Eva Elisdotter, Mattias Westfält och Gert Lundqvist!

Och Linnea tog ett guld till. Sanslöst många grattis!
Hoppas hon fortsätter vinna.

PS Dubbelklicka på kartan så ser du bättre.