söndag 26 juli 2009

5-dagars Tuffa "brudar"

Riggan
Riggan Frändén heter Stockholmsbruden (jo, hon är en riktig brud) som tog hem segern i D 55 Kort vid årets 5-dagars. För många år sedan dog hennes äldre bror under ett träningspass på grund av ett ärftligt hjärtfel som han inte kände till. (Tror det var så.) Det visade sig att Riggan hade samma fel och hon fick genomgå en operation. Sen blev det för henne att ta de lungt med träning och orientering.
Men hon brukar inte missa våra sommartävlingar där hon brukar skugga sin son och kanske springa en direktbana. Så när jag inte fick syn på Riggan vid årets tävlingar blev jag lite fundersam.
Det behövde jag inte vara. Efter 5-dagars första etapp hittade jag Riggan som etappvinnare. Och hon fortsatte att gå som en klocka, vann två etapper till och tog dessutom hem slutsegern. Imponerande!

GurpeAnki
Kopplar på familjens husvagn, kör själv till 5-dagars, kopplar av, kopplar på och kör själv hem igen.
Dessutom kan hon klippa häcken, elda, sköta hönsen och katterna och mycket annat som jag aldrig kommer att klara av. Imponerande!

Åsa och Berit
Åsa och Gunnar tältar alltid på 5-dagars. Berit tältade med Frida och hennes kompisar på 5-dagars. På hårt underlag. Lång från dassen. Imponerande!

Inge mera 5-dagars...