lördag 13 april 2013

Nattorientering i Stenkyrka 1972

Orienteringssäsongen här på ön startade med Natt i Natta.
Det kan inte ha varit någon höjdare att vara ute i skogen den mörka, kalla och regniga kvällen men några tappra vågade i alla fall trotsa hemskheterna. Som du nog förstår tillhör jag, precis som Helena Jansson, dom som är lite rädda av sig.
Jag är imponerad av nyblivna junioren Fredriks framfart i H 21-klassen. Helt otroligt att han hänger med de äldre "rutinerade skogsrävarna"!
Själv har jag naturligtvis sprungit på natten. Det var på den tiden när jag inte var så kvällstrött, men rädd var jag ändå.

 Orientering förr i tiden del 27

Högerklicka på kartan så kan du förstora den!

26/4 1972 - Vårnatta hette tävlingen och tc var vid Stenkyrka skola på norra Gotland. (Det är där jag arbetar nu för tiden!) Jag tror att jag har ett minne från tävlingen. Kan vara när sprang på stigen mellan trean och fyran att jag hela tiden hörde någon komma bakom mig men när jag stannade till upphörde ljuden. Läskigt! Troligen var det mitt eget flåsande som ekade i huvudet.
Det gråmarkerade mellan kontroll fyra och fem angav tät skog på de "moderna" 25 000:delarna.
Övrigt gråmarkerat (imålat med blyerts) är besådda åkrar markerade som förbjudna områden.
Skogen mellan starten och ettan är ett mycket fint gotlandsänge och  i skogen mellan sjuan och åttan har vi fritids kojskog. Ander Nilsson, Gotlandsorienteringens allt-i-allo, har ritat kartor över båda områdena så nu kan jag bjuda eleverna på orientering i båda skogarna.