fredag 18 januari 2013

Grannfåglar

Grannen snett över matar fåglar och jag tar kort. Ett stativ och större objektiv skulle vara bra att ha för bättre skärpa på smått långt bort.
Å andra sidan kanske de suddiga bilderna blir lite mera konstnärliga.

Tittut!
Pilfinken letar mat och talgoxen verkar inte intresserad.
Pilfinkspicknick i snöfallet.
Äh, bara skämt det där med mera konstnärliga.

Brandrök

Sitter här vid köksbordet och tittar på skatorna, duvorna och hackspetten som hoppar omkring i de stora bokarna som växer mellan vårat hus och havsutsikten. Bokarna är egentligen kråkornas revir och just nu håller de på att ta tillbaka sina platser i bokarnas toppar.
Ännu är det ingen fart på tanten. Förkylningen har visat sig vara influensa och det är bara små stunder jag orkar vara uppe.

Tittar också på det det stilla snöfallet som singlar ner mellan morgonsolens strålar.
Det kunde ha varit en perkfekt vintermorgon om vi, Gotlands befolkning, inte hade fått Radio Gotlands mycket tråkiga och sorgliga nyhet om att Villa Muramaris strax norr om Visby just håller på att brinna ner.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5413209

Kände brandrök när jag gick till sängs i går kväll och känner brandröken när jag öppnar fönstret för att försöka ta en bild på snön och fåglarna. Känns så bedrövligt!
Nu kommer antagligen brandrökslukten från den stora villan mellan vårat hus och stranden som eldar för värmen skull, men just lukten av rök gör att jag påminns om den stora skogsbranden hemma i Kräklingo för drygt 20 år sedan. Inget roligt minne.

... Muramaris - ett riktigt smultronställe på vår ö - nu bara borta.
Suck!