söndag 22 november 2009

Banlängder - långa eller längre?

Funderar lite på den där ordförandekonferens och framför allt på redovisningen av arbetet med de nya tävlingsreglerna och banlängderna. Inte för vara taskig, men det var en riktigt rörig redovisning.
Från och till fick vi se ungefär en fjärdedel av klasserna med de nya banlängderna. On off on off och så vidare.
Blev inte klok på om de två unga herrarna visade det förslag som hade skickats ut eller om det reviderade förslaget.
Undersökningen som föregick förslaget visade att 80% var nöjda med dagens banlängder men ändå har man tagit i för kung och fosterland och gjort en rejäl förlängning av banlängderna. Varför?
Vet i och för sig att det är många äldre före detta elitorienterare och som gnäller mycket om för korta banlängder. Men det finns också dom som inte gnäller utan tävlar i en yngre klass för att få springa längre banor.Som till exempel vår före detta Svaidetjej Helena Svensson. Numera är hon 42 år, tävlar för OK Tyr och tvekar aldrig att välja de längre banorna. Och det gör hon riktigt bra.
För att inte tappa tävlande kanske det skulle vara smart att låta det vara som det är så att orienteringen inte tappar oss vanliga åldringar? För superåldringar finns det ju som sagt var alternativ.
Men det är kanske så att man inte vill tävla på de längre banorna mot de yngre för att åter ta en seger i sin ordinarie klass?

Hmm... Är jag taskig nu?