torsdag 9 juli 2009

3-dagars etapp 3

- No way att jag springer imorgon, sa jag till dom andra i klubben när vi började prata om väderrapporten för den här dagen. - Och i så fall måste den som startar efter mig starta minst 10 minuter efter, fortsatte jag. Som vanligt var det några som förfärades och andra som inte sa något utan endast log i smyg. De känner ju mig...
Men när en turistande göteborgska , Silke Klick, boende i Anga och GurpeAnki ville att vi skulle samåka så blev det så att jag ändrade mig. Någon förvånad?
Fick i läslinsen på andra försöket. Hoppsan!

Började med att bomma första med mer än tre minuter. Fick helt plötsligt för mig att jag hade sprungit för långt in. Hade längst tid till kontrollen och danskan som startade mer än tre minuter efter mig var ifatt mig. Hade tänkt försöka komma ifatt Silke som startade en minut och en sekund före mig. Kört med den tanken.
Danskan och jag tog våra egna vägval men jag skymtade henne en bit på väg till fyran. Kroken upp till höjden beror på att jag inte sett staketet och stättan på kartan. Det är sant! Helt förbjudet att klättra över staketen så det var bara att ta mig till övergången. Tog det mycket lugnt in till kontrollen, livrädd för att missa i det plottriga området.
Tyckte jag såg danskan bakom mig på väg till sjuan. Försökte sätta lite fart och så blev det en extrasväng förbi gropen som var vattenfylld och såg ut som ett mindre träsk. Satt en kontroll där och kände mig tvångsmässigt tvungen att kolla kodsiffran.
På väg till åttan, straxt före stättan, kom jag ifatt Birgitta Johansson från Hagaby. Hon startade som femma. Eftersom jag vet att hon springer fortare än mig så valde jag att ta en egen väg genom att springa rakt på nian med gläntan som uppfångare medans hon for iväg lite mera söderut. Det gick bra och jag kom i mål som sexa. Silke var straxt för mig men hade drygat ut sin ledning till 1.35. Vann gjorde Eva Rabe-Magnusson.

Klubbens bästa lopp idag gjorde vår 13-årige Fredrik i H 14. Från tionde plats till fjärde och etappseger. Grattis Fredrik!

Inga kommentarer: