måndag 17 december 2012

Orientering i Småland 1972

Lagom jag blev glad för några minusgrader och lite snö blev det grått och slaskigt.
Normal gotländsk vinter är inte något speciellt uppiggande så då får jag väl pigga upp mig med lite orientering för länge sedan.

Orientering förr i tiden del 24
Med tanke på våra tuffa båtresor så kom vi ändå iväg hyfsat många gånger till fastlandet för att orientera. De flesta gånger reste vi till Stockholm, Småland och Södermanland och den 14/5 1972 var vi i Vimmerby för att springa ungdomsbudkavle.
Syster Dalkulla, Lythan och jag deltog i flickklassen och Bittan fick springa med killarna.
Jag sprang tredje sträckan och vi kom på andra plats efter Jönköpings OK.Jag minns inte mera av banan än att jag var ensam hela vägen. Vi var ju ganska långt efter segrarna!

Pappa Tore, Marianne Lyth (endast 13 år) och jag.
Kolla nylonblusen!
Vi fick moderna tshirts till 5-dagars i Eksjö den sommaren 1972.

En suddig bild på alla oss som var med.
Mats Swensson, Teddy Larsson, Lennart Malmberg, Max Magnusson, Bosse Pettersson, Roffa Andersson, jag, Marianne Lyth, Bittan Larsson och Syster Dalkulla.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Vem är det som står mellan Teddy och Bosse? Kan det vara Max Magnusson?
Beträffande stafettlagen så hade Svaide antagligen två lag i pojkklassen (där ju också Bittan sprang) och sista platsen i andralaget stod sannolikt mellan Roffa Andersson och mig. Efter laguttagningen dagen innan minns jag att Bosse och Teddy (dom stora grabbarna) tröstade mig med att "OK Stigen brukar alltid vara kort om folk, vi har lånat ut löpare till dom förr". Mycket riktigt; jag har i min gamla kartpärm antecknat att jag sprang andrasträckan för OK Stigen (regelvidrigt på den tiden?) och var nöjd med loppet.
Snart 42 år sedan...

Marie-Louise sa...

Jo, det är Maxen. Glömde.. men nu är han också inskriven.
Hittade ett tidningsurklipp där det står att vår tid var 109,73, att Maxen, Teddy och Mats kom på 16:e plats och att Bosse, Roffa och Bittan kom på 24:e plats.
Minns nog det där med att du sprang för Stigen.