söndag 18 augusti 2013

Fåröloppet och Götalandsmästerkapen

Grattis Tove!
Bilden är lånad från wwww.orientering.se/gotland
Nästan Götalandsmästarinna och silvermedaljör i D 16 blev Tove Rönnbäcks fina resultat vid årets Götalandsmästerskap  på Fårö. Idag var det stafett för ungdomarna och Tove sprang femte sträckan och fick nästa bästa sträcktid trots att hon inte var med och fajtades om någon topplacering för Gotlandslaget.
Snart är det dags för USM och jag är helt säker på att Tove kommer att vara med och slåss om medaljerna.
Superspännande!


Själv tassade jag försiktigt fram mellan lingon och blåbär på mark bestående av sand, mossa, blåbärsris och ormbunkar. Det blev några stigvägval för att slippa den "sugande" vegetationen samt för att vi bjöds på några lätta stigkontroller. 3,1 km och 11 kontroller tog hela 51 minuter för mig. En lång tid, jag vet, men jag tog det lugnt för att inte göra några misstag och för att jag helt enkelt inte kan springa fortare.
Några av alla gropkontroller påminde lite granna om förr i tiden då man kunde ha en grop nere i, 300 meter kompass in i skogen och höga ormbunkar runt omkring. Då blev man glad om råkade få syn på någon löpare som kom upp ur gropen och idag hade det kanske tagit lite mindre tid om jag hade haft den turen. men det hade jag inte. Var ganska ensam på min bana trots att vi var 22 startande.
"Skit samma". Kom äntligen iväg till Fårö, fick leta kontroller, doppade mig nästan i havet (Hade orienteringkläderna på men inget verkar hjälpa mot det nya extra köldkänsliga fettet längst fram på magen.), solade någon timme för första gången den här sommaren och åt paj med röda vinbär på "Sylvis döttrar".
En bra dag!

Inga kommentarer: