lördag 19 oktober 2013

Helg utan Älg med pirrvittar

- Det fläktar lite idag, sa speakern Helen med en ironisk röst.
Vi som var på Furillen idag vet att det var mer än fläkt i vindens hastighet. Lägg till endast några plusgrader så kan du kanske förstå hur det kändes i duschen och på arenan.
Som tur var fanns det många sorters pirrvittar att köpa i serveringen. Pirrvittar bakade av Brotanterna - det är grejer det! Kompenserade både blåsten och kylan.

Dagens Öppen Motion 7.
Tog en stor omväg till ettan för att slippa agträsket och grönområdena. Förutom att sådana här områden är för tuviga för min rangliga fot så brukar de också vara rejält vattenfyllda så här års. Så det fick bli en omväg.
Gjorde ingen miss. Ramlade inte. Men motvinden på slutet av banan var inget att leka med. Rackans vad jag fick ta i ... eller ... jag valde att gå.
Strecket mellan tvåan och trean blev fel. Skall vara nedanför höjden i skogskanten.
Det här var årets sista orientering och i morgon är det risk för regn så jag stannar hemma trots de god pirrvittarna. Tror jag.
Väntar nu på att RastaAnders vågar lägg ut sista biten av sin filmning idag. Där får vi se hur han letar efter kontroll 208 när han egentligen skall stämpla vid sista som det står 100 på. Kan bli skoj!

PS Pirrvittar är gotländska för småkakor.


Inga kommentarer: