onsdag 20 januari 2016

Skenet bedrar ...

- På utsidan ser fötterna och knäna fina ut men på insidan ser de hemska ut, sa ortopedläkaren till mig idag. Jag förstår att du har mycket värk.
Man kan steloperera eller sätta in proteser i fotlederna och ...
Vad man än gör blir det bara dåligt för de andra delarna av kroppen som värker lika mycket men är inte röntgade. Gilla läget?
Ortopeden var i alla fall lika glad som mig att jag efter tre (eller är det fyra) års väntan äntligen skall få deltaga i smärtrehabprogrammet som jag hoppas kan jag hjälpa mig med hur jag skall stå ut med värken.
Och ....
... det är inte på grund av orientering och skidåkning som jag har artros som ställer till det för mig utan i stället är det tack vare all träning som jag inte har drabbats tidigare. Ärftligt och ålder är bovarna!

4 kommentarer:

Monika sa...

Lider med dig, känner också av krämpor men inte alls lika mycket som du har. Hoppas du får hjälp som sagt att hantera smärtan och vad härligt att du inte behöver skylla på orienteringen och skidor, vi ärver mer elände än vi vill! Kram

Marie-Louise sa...

Tack för peppen!
Marie-Louise

Ulla Nyström (Kronander) sa...

Det är kanske så att skidor och orientering har skyddat dig från att besvär tidigare. Och i alla fall har du nog haft roligt under tiden.
Kämpa på!

Marie-Louise sa...

Jo, jag skall kämpa på. Ser fram emot att få hjälp med fysisk aktivitet av sjukgymnasten.
Hälsningar
Marie-Louise