söndag 26 juni 2011

Gotlands 2-dagars - Gammal karta

Vår 2-dagarstävling 9-10/7 arrangeras i Lojsta vid backarna och träsken. Ett av de bästa orienteringsområdena här på ön.
Kartan ritades till Lång-SM 1974 (tror jag året var) och många av våra större tävlingar har sprungits i de här skogarna.
Senaste tävlingen var Veteran RM 2009. Här kommer en karta  med bana från den tävlingen.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Jajjamän, det var 1974 som Lång-SM gick här med mål vid Lojsta slott. Man kan undra hur det kom sig att man valde områden som "Kronvald" och "Folehammar" före det här skogsområdet när man började rita moderna orienteringskartor på Gotland i slutet av 60-talet.
Lång-SM det året vanns av Håkan Gustafsson från Boxholm och bland deltagarna märktes bl a Anders Gärderud. Flera av de etablerade orienteringsnamnen på den här tiden tyckte att banan var för lätt och att tävlingen borde sanktionerats av friidrottsförbundet!
Själv satt jag vid en av kontrollerna och minns särskilt att flera av de tävlande sprang i vanliga löparskor, dvs inte orienteringsskor...
Icke desto mindre håller jag med Dig om att det här är ett av de finaste orienteringsområdena på ön!

Orienteringstanten sa...

Bittan o jag satt också vid en kontroll iklädda oranga regnkläder (fanns bara såna då). Mindre smart påpekade den/de löpare som fick skjuts av Bittan till stan.
Hm!