fredag 22 augusti 2008

Tänker jag verkligen på orientering varje dag? Om jag gör det, är jag då en tönt eller en nörd eller besatt? Spelar ingen roll, jag tycker i alla fall att det är roligt att hitta kontroller.
I helgen hittade jag kontroller men inte speciellt snabbt. Vi var i Oskarshamn med en del av våra ungdomar och jag skulle kombinera ledarskapet med att själv tävla. Det har inte fungerat förut så jag fattar inte varför jag trodde att det skulle fungera den här gången. Gjorde ordentliga hjärnsläppsmissar. Har köpt en senilskärm så att jag slipper greja med läslinsen när det regnar. Kanske det också hjälper att hålla alla hjärnceller på plats?

SOK Viljan bjöd på ett fint arrangemang i ett trevligt skogsområde. Blev ändå liten besviken eftersom det stod Sprintstafett i inbjudan till söndagens tävling, men det vara mera likt en medeldistansstafett. Eftersom jag gillar sprint och det ösregnade och det var kallt och jag oroade mig för att våra ungdomar skulle frysa när de stod och väntade på varandra och vi tanter startade sist och jag missade en busenkel sankmark och såg fel på en kodsiffra så förstår ni nog att jag inte var speciellt nöjd med dagen. Tur att badhuset i Oskarshamn var öppet så att alla ungdomar fick bada och vi äldre värma oss i bastun.

Några av våra ungdomar började orientera i våras och för dom passade det mycket bra med att springa i U-klass. Läste för någon vecka sedan en insändare i Skogssport där en man ondgjorde sig över att en 13-årig nybörjartjej deltog i D 13 vid 5-dagars och fick alldeles för svåra banor. Han tyckte att man skulle införa B-klasser igen. Det tycker inte jag. Jag tycker att flickans ledare skulle ha rekommenderat henne att springa i den U-klass som motsvarade hennes kunskapsnivå. Det är det som är det fina med U-klasser, att alla nybörjare upp till och med 16 år kan delta på den nivå som man klarar av. Sen kan man ju kanske vid 5-dagars dela upp U-klasserna i köns- och åldersklasser.

Såg på SOFTs hemsida idag att vi får skicka två deltagare i D 15 till USM. Det betyder att både Mirjam och Frida får vara med. Lycka till!

Angående skogen igår så såg jag och "jagspringerorienteringbaraförattinteblitjock" massor av blåbär och lingon. Trodde att alla blåbär torkat bort, men dom här var istället övermogna. Fiskgubben gick för sig själv och plockade små gula kantareller. Det får nog bli en tur till Fårö rätt snart med karta, bärhinkar och svampkorgen. Tack vare orienteringen hittar jag dom bästa ställena att plocka på!