fredag 22 april 2011

Orientering förr i tiden del 9

Min första fastlandstävling 1969

Vi var inte så ofta på fastlandet och tävlade när jag var ung. Så att få en resa i pris som bästa YF 1968 var något stort för mig. Jag fick åka med de andra pristagarna i övriga ungdomsklasser. Det var Peter Stenberg i YP, Thomas Blomér i ÄP och Gurli Hörnell i ÄF. Med på resan var också Gurlis kompis Christina Hult och ledare var Folke Nyberg.
Kolla skärmen!
Resan började med den sex timmar (!) långa båtfärden till Södertälje. Vi blev inkvarterade i en villa i Katrineholm. Det var 10-mila i Åkers Styckebruk så Folke tog oss med dit ut. Folke blev kvar på tävlingen. Jag tror att han fick hoppa in som reserv i Bro SK:s lag.

10-mila 1969 Åkers styckebruk
Nästan i mitten av bilden syns Bro SK:s startman Rolf Westerlund.
Det är han med blå kläder och keps.
Hur vi kom tillbaka till villan vet jag inte men på morgonen fick jag, trots att jag var yngst, ringa efter någon som var tillfrågad att skjutsa oss. (Eller var det taxi?)
Hur det gick? Inte så bra minns jag. Det hade varit en stormig vinter och vi hade blivit varnade för att rotfällor. Jag hade aldrig sett en rotfälla förut och var rädd hela tiden för att göra något fel.
Hemresorna på den tiden var av värsta sorten. Nattbåt, ingen hytt, låg på trädäck utomhus med vatten i en ränna skvalpande i örat heal natten. Framme i Visby sex på morgonen. Tog alltid en hel vecka att bli helt återställd efter de hemska hemresorna med färjan.

PS Ett av Folkes barnbarn är en av våra sötnosar i skolan. Häftigt va!

Orientering förr i tiden del 8

I en annan del av Gothem

Det här är en annan del av Gothem som jag skrev om för några dagar sedan.
Banan är från något Skol-DM. Jag minns att det var grått, kallt, tät och risig skog. Jag minns att det var riktigt slitet att ta sig fram i skogen med i stort sett kompassen som enda stöd.
Jag har inte sparat något resultat så det gick väl inget vidare bra för mig på den tävlingen.
En riktigt tråkig historia!