lördag 19 december 2009

DatorledigtNu skall jag träna Mindfulness i vardagen på allvar i några veckor. Det innebär ingen blogg, inget kolla mail och inget leta lite hit och dit på nätet. Skall försöka i alla fall.
Återkommer om två-tre veckor.


God Jul
och
Gott Nytt År!Sonen och Dottern


Sonen och Dottern är hemma. Dom umgås inte så mycket med sin gamla mamma utan mest med sina kompisar på nätet. Lite taskigt tycker jag.

Som du ser på bilden sitter Dottern i soffan med tv:n, datorn och mobilen på och hörlurar i öronen. Inte speciellt kontaktbar. Pratar lite stockholmska ibland.

Sonen sitter på sitt gamla rum (numera "kontor") och skriver på sin C-uppsats i filmvetenskap. Säger han. Men jag ser på fb och twitter och hans blogg att han också skriver spydigheter om livet på landet.

Tänker på Smaklösas låt:

- Åh åh Karina va du är lång. Har du fastne i en rulltrappe i Stockholm?

Äntligen vinter

Äntligen vinter här med. Här är mera vitt än på många andra ställen eftersom vi slipper salt och därmed slask på våra vägar. Det är bra tycker jag. Här räcker det bra med sand och lägre tempo i trafiken.
Någon större snömängd kan vi inte skryta med men tillräckligt för att kunna köra upp tre av spåren vid stugan. Bra jobbat spårgubbar!
Men, men....risken är synnerligen stor att allt är grått och blött som vanligt när det är dags för jul.
Försöker njuta av snön en liten stund trots att jag har mycket att göra.