måndag 19 oktober 2009

Gårdagens bana

I den här skogen vet jag att det finns många gläntor med kryptynne. Alltså slånbärsbuskar som kryper längs med marken och har sylvassa taggar. (Se tidigare inlägg med bild.)
En del av dessa gläntorna är markerade med gröna streck men inte alla. Därför blir det också en del omkringspringningar för att inte riskera att hamna i en sådan glänta. Det går verkligen inte att komma igenom dessa utan att riskera taggskador i hela fötterna.
2-3 Stod en liten stund på stigen och funderade tills jag kom på att senaste veckans nederbörd hade fyllt hela gläntan och skogen med vatten.
6-7 När jag närmade mig kontrollen såg jag GardaBernt, en äldre herre med mycket terrängkännedom, komma ut från skärmen samtidigt som jag såg den.
7-8 Noterade att han valde det södra vägvalet. Tänkte att det såg blött ut och sprang lite mera rakt på. Vi var i stort sett samtidigt vid stigkröken. Hörde senare vid målet att väten var fylld med vatten upp till knäna för de som valde den vägen.
10 Närmade mig kontrollen och såg en man, en hund och tre fruntimmer i gläntan precis söder om gropen. Inte så svårt att hitta den skärmen alltså.
10-11 Hunden lyckades vara framför mina fötter hela sträckan fram till stigen. Trots att jag bytte riktning lite hit och dit. Var lite snubbelrädd. Är även rädd för hundar. En riktig fegis!

Funderade på att ta en längre bana men när jag såg att de längre banorna gick söderut i det gröna område där jag hade en djungelvandring i somras så avstod jag. Noterade att Lena och Ing-Marie hade varit ute i nästan 1,5 timme på en av de längre banorna och blev glad att jag inte gav mig iväg åt det hållet.