torsdag 30 juni 2011

Krassepollen

Krasseblommorna lockar till sig humlorna med sin oranga färg. Humlorna suger nektar och pollen fastnar på deras kroppar. Sedan flyger de vidare till tomatblommorna och på så sätt kan jag snart få goda körsbärstomater att äta.
Tillbringar en del av min lediga tid med att sitta och titta.

Asfaltssprint på Terra - Aj,aj!

Funderade en stund om  min rygg klarar en asfaltssprint. Och det hade den väl gjort om jag hade låtit bli söndagens smultronplockning. Trotsade det onda och begav mig till kvällens SprintCup. Lär mig aldrig!
Ont... det gjorde ont...
Fick i alla fall bra med motion eftersom jag tog cykeln till Terra Nova på andra sidan Visby. Med uppförscykling hela vägen dit.
Blev lite förvirrad när jag passerade sjuan eftersom jag trodde det var ettan men tanken klarnade snabbt.
Tog fel vägval till tvåan. Såg inte det högra vägvalet förrän Lena visade mig hur hon hade sprungit.
Lite på "ho" till trean. Tror jag sprang som jag har ritat.
Blev lite fundersam på väg till femman.Det skall ju vara öppen mark längs tomtgränsen men istället var det grönt, grönt.. Felritat eller har husägarna snott åt sig lite mark som inte är deras?
Hittade inte skärmen där den skulle sitta. Blev lite ställd och det tog en stund innan jag såg den. Den satt inte vid dikesslutet söder om stenen utan en bit bort bakom huset. Felsatt eller hade någon flyttat på kontrollen?
Väl där var Lena och en liten Brograbb i fatt mig Vid sjuan säger grabben att han tyckte det var en dålig karta. Hjälpte honom och sedan var asfaltsplågan över.
Rullade hemmåt i nedförsbackarna.

Borde vara i Alskog just nu men hoppar över kvällens motionsorientering eftersom min bil är i Borlänge på musikfestival och jag orkar inte med att köra Dotterns lilla manuella svårväxlade bil. Får ju träningsvärk av allt växlande.