tisdag 19 maj 2009

Insyn på utedasset!

Trött... lång dag med mycket orienteringspyssel. Efter ha varit på kansliet för att bland annat skriva under olika protokoll begav jag mig ut i den gamla igenväxta grusgropen i närheten av stugan för att kolla hur kartan stämmer. Och det gjorde det delvis inte så det var bara att tänka ut nya kontrollpunkter åt gula gruppen. Vi började kvällen med att låta barnen i vita och gula gruppen springa "lilla" svängen på elljusspåret för att hitta "onaturliga" saker på sidan av spåret. Därefter sprang vita gruppen en bana parvis åt varsitt håll för att sedan prata om vilka vägval som var snabbast. I och runt om grusgropen fick gula gruppen träna finorientering genom att först hänga ut småskärmar, därefter springa banan och sedan plocka in kontrollerna.

Kanske vi kan komma igång med vårt planerade husbygge till hösten. Granngubben har haft synpunkter och överklagat vårt bygge hela vägen upp till länsstyrelsen. Länsstyrelsen har avslagit gubbens överklagan och nu går han troligen vidare till Länsrätten. Men eftersom Länsstyrelsen i sitt beslut hänvisade till de beslut som Länsrätten tidigar har tagit i samband med att de gav positivt förhansbesked till vår säljare (gubbens bror) så lär han väl inte ha så mycket för det.
Han har hittat på olika skäl till varför vi inte skulle få bygga på vår tomt och det senaste är nu att vi skulle få för mycket insyn i hans utedass. Hahahahaha!
Han har aldrig varit på någon orienteringstävling han!