tisdag 26 augusti 2008

Ikväll frångick vi vårt planerade program för min och Cillas grupp och istället ordnade Anders träning för både sin och våran grupp. Barnen fick träna på att läsa kontrolldefinitionerna. Nyttig träning! Åtta nya barn kom till introduktionsgruppen. En alldeles lagom grupp. Fullt med folk vid stugan trots överhängande regnrisk. Kul!

Ikväll har jag blivit påmind om hur länge jag har varit ledare. Ena våra fastlänningar, Lennart Malmberg, anmälde sig till 25-manna och berättade hur han hittat en gammal träningsprogram från 1971.
(PS: När jag läste 25-mannabrevet från Dig fick jag en intressant "flashback": För bara något år sedan, när jag rensade ett par gamla pärmar på vinden, hittade jag ett träningsprogram från försommaren 1971 (jo det är faktiskt sant, satt i en pärm med tävlingskartor från tidigt 70-tal, varför man nu sparat på sådana?!). Träningsprogrammet var handskrivet och skickat till den lille killen Lennart från "Kickan", som i mina ögon på den tiden var en jättegammal, jätterutinerad orienterare och ledare. Träningarna var förlagda till bl a "stenbordet i Furulundsskogen" och till familjen Larssons sommarstuga i Nyhamn. Själv hade jag tillsammans med Anders "Fogga" Fohgelberg uppdraget att lägga en "specialträning" vid Svaidestugan. Träningen omfattade två vanliga orienteringsbanor varav den långa mätte 3 km…. Tiderna förändras minsann! Längst ner på träningsprogrammet uppmanades jag dessutom på ett mycket personligt sätt att tejpa upp detta på en bullpåse…. DS)

Undrar vad som menades med bullpåsen? Jätterutinerad..jag var 16 år och Lennart 12.

Några fler anmälningar till 25-manna: Tobias, Ludvig, Jorunn, Erik, Lennart och Rogert.