torsdag 20 november 2008

Högtryck på gång, kallt och soligt. Perfekt väder att ta en långpromenad i. Lämnade stavarna hemma eftersom jag har "väderomslagsvärk" i båda armarna. Jag passerade ett ensamt lamm som stod i skogen och bräkte på ett konstigt sätt. Undrar om han var gammal eller förkyld?

På vägen mellan Kristianstad och Åhus ligger Rinkarby. Där var det centralort för 5-dagars 1970. Åhus med sin fina strand ligger nära men jag minns knappt att vi var och badade någon gång under hela den veckan. Kanske vi var det en gång. Vi hade väl inte tid. På den tiden fanns ingen klubblottning så klubbens starttider var utspridda från kl 8 till kl 13. Jag minns också att bilköerna till etapperna var jättelånga samt att det tog lång tid innan vi fick resultaten framåt kvällen. Jag tävlade i klassen ÄF (äldre flickor=dagens D 16) och kom på 21:a plats bland 250 startande. Jag har en bild där vi är och badar i en utomhusbassäng vid Forsakar. Vi hade nog aldrig tidigare sett en sådan så vi tyckte säkert att det var jättehäftigt att bada där.
Vid Forsakar finns ett vattenfall som vi skall titta på när vi besöker Studenten någon gång under våren. Några Skånetävlingar blir det troligen också.
För snart två veckor sedan kom Tävlingsprogrammet för 2009. Jag har knappt vågat öppna det men har i alla fall köpt en almanacka för nästa år. Smyger in några intressanta tävlingar efterhand. Men.. det är klart.. 5-dagars är redan inprickat. Jag har anmält mig och bokat boende. En stuga med sjö, brygga och båt så att Fiskegubben blir nöjd.