onsdag 15 april 2009

Hyrläkare = inkompent läkare????

Blubb, blubb lät det när en genomförkyld Karin A ringde i går eftermiddag och meddelade att hon inte orkade med att göra sina lärakännalekar med vita och gula gruppen. Jag och Ullis fick panikplanera kvällen och det blev trädkull, namnlek, korta slingbanor som fanns färdiga i gula lådan samt vattenstafett. Vi fick hjälp av Andreas och nya Majas pappa Bob (som tävlar för någon Norrköpingsklubb) med att hänga ut skärmar. Tackar, tackar!
Kvällen blev lång och jag hann inte med mitt första träningspass inför Tjejmilen. Från och med den här veckan finns träningsprogram på Tobbes marathonsida som man kan följa fram till Tjejmilen. Förra året var första gången jag och dottern sprang Tjejmilen och jag hade följ det programmet som skulle få mig att orka jogga hela milen. Det gick bra och i år skall jag träna för att klara mig runt på en timme. Hoppas det funkar. Förra året var jag 25 sekunder för sen för att klara timmen. Springer i kväll istället, struntar i tån-benet-höften, åker till Östergarn och springer på ÖIK:s mjuka motionsspår.

Dottern sprang naturligtvis snabbare trots att hon hade ont i sin tå. Tån har värkt i mer än ett år och hon har varit vid vårdcentrals olika hyrläkare ett flertal gånger bara för att för att bli hemskickad med tabletter och råd som till exempel "Sluta träna" och "Använd inte högklackade skor". Värken i tån har sedan orsakat felbelastning som har lett till ett löparknä. När sedan vårdcentralen fick en fast läkare skickade han remiss till röntgen och det visade sig att tån var bruten. Med den har hon bland annat sprungit Sprint DM och placerat sig om trea, Tjejmilen och 25-manna. Men på 25-manna kortens bana tog det slut och hon fick skjuts till bilen av en funktionär. Sen dess har hon inte kunnat springa. Och nu då? Ja, fortfarande har doktorn inte ringt upp henne för att tala om vad som skall göras med tån och knät. Blir så trött....

Mycket 10-milapyssel den här veckan, sammanträde med GOF:s au på torsdag och så naturligtvis 10-mila i helgen. Jag är lagledare tillsammans med Anders L för vårt ungdomslag, Frida, Ebba, Fredrik och Ludvig. Vi bor i Ljungbyhed och räknar med att få uppleva lite herr10mila på lördagkvällen och söndagmorgon. Känner våra herrar väl och är rätt så säker på att vi inte behöver krypa upp speciellt tidigt för att se dom komma i mål. Eller?