söndag 16 januari 2011

Duktiga ungdomar

Igår kväll var det Tröjfest och de två duktiga Tröjmästarna Anna och Andreas prisades och hyllades.
Även de duktigaste ungdomarna belönades. Från klubben fick de äldsta bröderna Levin pris. David som bäste H 12 och Fredrik som bäste H 14. Grattis! Grattis!

Själv fick jag äran att dela ut priserna till de bästa 15-16 åringarna.
Bäste H 16 är Simon Kappel, Greilerts systerson, som har varit överlägsen vid DM-tävlingarna.
Bästa D 16 är Mikaela Rönnbäck, dotter till Tröjmästarinnan Anna (SOFT-Anna). Mikaela vann endast DM Sprint i sin klass och vid övriga tävlingar tävlade hon i D21 och blev tvåa efter mamma Anna i kampen om Tröjan. Strongt gjort!
Men det var inte framgångarna i D 21 som gjordde att Mikaela fick priset utan för hennes fina insats vid året USM. Nionde platsen i D 15 är en mycket bra placering och alla vi som jobbar med ungdomsorientering vet hur duktiga de bästa ungdomarna som deltar i USM är. (Inga duvungar precis.)
Både Simon och Mikaela är trots sin ringa ålder även dom rutinerade orienterare med bland annat etappsegrar vid 5-dagars och Mikaela blev dessutom totalsegrare vid 5-dagars i Hälsingland som D 10.
Framgångar vid tidig ålder på de yngre barnens lätta banor brukar tyda på god löpförmåga och båda är duktiga löpare men jag är helt säker på bådas styrkor ligger i deras förmåga att orientera på svåra banor.

Hoppas att de har lust att fortsätta orientera! Lycka till!

PS Igår kväll sa jag att det var sjätte gången de fick pris som bäste ungdom men det var den femte gången. Båda har ett kvar att tävla i H/D 16.

Ripor eller repor?

Upptäckte i mitt förra inlägg att jag inte ville ha några ripor under mina skidor. Och det är klart... Vem skulle vilja släpa omkring med några feta fåglar under skidorna?
Så ka det bli när gotländskan skall göras om till svenska. Vi säger "ripar" om repor och så blev det "ripor" i min text.
Hm... borde kanske skriva med lite mera eftertanke?


(Det pinsamma med felskrivningarna är att jag bland annat är lärare i svenska.)