söndag 20 september 2009

Helgen

På väg mot ön...

Jenny vann EM Guld! Grattis!

Linnea blev fyra i SM lång. Undrar om hon är nöjd? Bra jobbat och grattis i alla fall! SM natt kvar.

USM i Hallands branta backar gick inte så bra för ungdomar. Men varken terrängen eller banan var speciellt lätta. Bra gjort att vilja och våga vara med och hitta så pass mycket som dom gjorde. Förutsättningarna för gotlandslöpare känner vi alla till.

Orienteringstanten på villovägar i Lerumsskogen. Kan väl bjuda på banan här imorgon med en del av vägvalen. Bara dom bra alltså.

Dottern har haft friluftsliv, kanotpaddling, vandring, orientering med mera, tillsammans med de andra hälsopedagogerna på GIH. Rackans vad arg hon var i fredags när hon berättande om lärarnas stenåldersundervisning i orientering med gamla kartor:
Össeby 2003 - Oj, här är det visst en golfbana! Svartvit karta - Vad betyder de svarta prickarna? Kompassgång tvärs över berg och genom träsk - Har skolan inte ansvar för eleverna om de går vilse?
Trött och hungrig är Dottern inte lätt att tas med. Lärarna fick värsta utskällningen av henne och de skyllde på att de inte finns några nyare kartor och undrade om de skulle flytta på sjöarna. Dotterns svar blev: - Det måste finnas andra sjöar i Sverige än just de här tre och där det finns nyare kartor.
Rapporterade direkt på tc för USM till SOFT-Martina som skall ta upp det här på måndagmed orienteringens kontakt på GIH.
Meningen är väl att hälsopedagoger skall få andra människor att motionera och idrotta. Då måste det vara viktigt att de får en positiv bild av olika sätt att röra sig för att kunna förmedla vidare.

Passerar strax Laxå..