måndag 13 april 2009

Många stigar var det

I mina gamla löparskor med delvis värkande högerfot tog jag mig runt Öppen 7 vid Ravinens tävling på Värmdö idag. Och, JO, det blev direktanmälan i Stockholm trots deras superkorkade avgiftsregel för direktanmälan. (Men eftersom vi i klubben har fria startavgifter vid "normala" tävlingar så får vi nog diskutera i styrelsen hur vi skall göra. Vi är ju några som då och då gärna tar en tur i Stockholmsskogarna. Vill inte anstränga klubbkassan i onödan.)
Helgen tillbringades utan bil i Stockholm och då passade dagens tävling bra eftersom det gick att åka kommunalt nästan från hotellet fram till 100 m från TC. Otroligt lite folk och bara jag, en annan tant och en flicka i duschen. Bra tyckte jag! Naturligtvis ganska tomt i skogen men lyckades ändå bli lite förvirrad av en annan tant med samma bana som bara stack iväg med full fart på ett motionsspår mellan femman och sexan. Fick stanna till och noggrant passa kartan med kompassen innan jag bestämde mig för att mitt håll var det rätta.
Just stigarna i de bebyggelsenära skogarna i Stockholm är ofta knepiga att hålla rätt på men det är tur att det då och då dyker upp de lättaste banornas kontroller vid stigkorsningar och förgreningar.
Lufsade runt, bommade trean lite och kände mig nöjd men inte trött när jag kom i mål. Skönt att inte känna tävlingsstressen.

Ett råd! Ät inte på "Jensens Boefhus" som ligger snett emot Centralen. Äckligaste mat jag har ätit på mycket länge.

Vitsipporna blommar här på ön! Jippi!