onsdag 10 februari 2016

Tillbakablickar

Synnerligen grått, blåsigt och kallt idag. 

Igår var jag på smärtrehab hela dagen och idag på jobbet. Är faktiskt mera trött än jag trodde jag skulle bli efter alla samtal och undersökningar.

Kollar lite vad jag gjorde några år tillbaka. (Tydligen en bloggpaus vintern 2010.)

Från pigg Orienteringstant på skidor till soffpotatis med värkande kropp ...


tisdag 10 februari 2009


Var är min Skogssport?

Trots snömängden som drabbade Dalarna natten mellan lördag och söndag blev det någon mil till på skidor. Sen var det tvärstopp i min armar. Missade därför måndagens fina väder med nykörda spår och åkte istället hem för att vila.
Ikväll är det dags för studiecirkeln med ungdomarna och sedan rullar det på en vecka med årsmöten, andra möten, besiktning av bilen och annat pyssel.
"Jagorienterarbaraförattinteblitjock" tycker att jag skall följa med på inköpstur till Ikea imorgon. Frågan är om jag pallar med både Gotlandsbåten och Ikea på samma dag. Måste fundera på det.
Förresten... Min Skogssport har ännu inte landat i min brevlåda. Den borde ha varit i fredags. Läste på SOFT:s hemsida att tidningen inte hade blivit utdelad i storstadsområdena. När blev Kräklingbo en storstad?

torsdag 10 februari 2011


Ångest och högt blodtryck

Att packa ger mig både ångest och högt blodtryck
Jag har alltid lika svårt att bestämma mig för vad som skall packas i väskan oavsett om det är en lång resa eller bara någon dag i storstan.
Är det snyggkläder eller polarforskningskläder som gäller?

söndag 12 februari 2012

Vit som snö
Phalaenopsis - Brudorkidé

söndag 10 februari 2013


Längtan öster ut


När längtan tillbaka till landet blir för stor gör vi som Linné och hans lärjungar och drar österut.
Där finns fin natur att promenera i, gott fika på Trädgårdscafét och människor vi hälsar på och pratar lite med.

söndag 9 februari 2014


Istället för skidåkning - Frost

Nej, nu är det bara så att det i stort sett inte finns någon snö kvar, förutom på de korta konstsnöspåren vid klubbstugorna. Då blir det ingen skidåkning.
Nej, någon frost finns det inte heller. Men om jag skriver ordet frost med stor bokstav i början så blir det Frost som är Disneys nyaste animerade film. Och i den filmen, där finns det gott om snö och is.
Så så blev min lediga eftermiddag, ett biobesök med mycket kyla och snö.


Animeringarna är fantastiska och trots det dova mullret av 198 snaskande barn och vuxna är filmen absolut värd ett besök.

PS Jo, jag såg på barnfilm utan att ha med mig några barn. Måste ju hänga med i snacket på jobbet bland barnen på vårat fritids.

Längskidåkning ... Får nöja mig med OS.

onsdag 11 februari 2015


Orientering på snö och skidåkning på barmark

Så är det här nu.
Det springs Nattcup i orientering i snön och det åks Skidcup på barmark (finns en liten slinga konstsnö). Lite mycket bakvänt tycker jag.
Visserligen brukar jag rålängta efter barmark när snön ligger kvar i mars/april men i januari och februari skall det vara minus fem grader och åtminstone en halv meter snö.
Våren gör ett tidigt besök just nu och våra barn på fritids och i skolan vill helst vara utomhus i "kortärmat". Så varmt är det inte kan jag bara säga!

https://sv-se.facebook.com/SvaideRomaSOK