tisdag 9 november 2010

Fulväder och finväder

Blåst, regn och kyla kan kännas rätt ok när man ser hur det ser ut i andra delar av Sverige just nu. Snöslask är många gånger värre än regn! Fulväder!
På väg till jobbet stängde jag av radion när reporten började tjata om "Varför blir det kaos varje gång det kommer snö i södra Sverige?" . Är så trött på sånt tjat. Det är väl vindstoppare som stora skogar som fattas.

Orienteringssäsongen var inte riktigt slut ännu så i söndags gick jag en Öppen 5 i samband med Morotsloppet. Det gick bra, dvs jag snubblade inget och behövde inte leta efter någon kontroll. Tävlingen var vid Gardestugan i Stenkyrka och terrängen vid stugan består mest av en branta klippkant. Gillar att få klättra upp och ner för backarna samt att det finns många stigar att gå på för att undvika risken för att rammla.
RA påstår att jag bommade andra kontrollen men det är inte sant. Fastnade i en taggbuskegren med högra handen och det tog lite tid att få loss den. Delar av skogen både uppe på och nedanför klinten är full med taggbuskar med långa grenar och stora taggar så de är inte lätt att inte fastna. Tror att jag har två små taggar kvar i lillfingret. Gör ont.
Det var skönt med lite promenadorientering i det soliga och lite kyliga vädret. Kanske årets sista söndag med finväder?

PS. Inga kartor beror på att scannern troligen fick en kyss när datorn la av. Måste troligen köpa en ny. Nån gång nån dag.