söndag 7 september 2008

Lång-DM på Hejnum Hällar idag. Egentligen tävlar jag i D 50 men eftersom vi är så få orienterare här på ön har man slagit ihop en del klasser och därför blir det D 45 vid DM. D 50:s långdistans är 3,5 km och D 45:s 4 km och vår bana var 4,6 km. Undrar hur man har klurat ihop den ekvationen? Jag startade sist och kunde lunka runt i lugn och ro, livrädd för att missa någon kontroll. Bommade 5:an efter en lång kompasssträcka. Hamnade för mycket norr om kontrollen men klarade av att läsa in mig hyfsat snabbt. Det där med kompassen tar alldeles för lång tid, förstår inte varför jag inte använder tumkompassen istället. Skönt att slippa stressa men samtidigt vill jag nog ha lite folk på banan för att få lite draghjälp för att kunna hålla ett högre tempo. Det vet jag att jag orkar. Blev 4:a och är inte nöjd, men borde vara det eftersom jag inte gjorde några hjärnsläppsmissar.
Regnade idag. I med läslinsen. Kände mig inte säker. Satte på mig orienteringsglasögonen och den ganska nyligen inköpta senilskärmen. Funkade ganska bra faktiskt! Lite imma blev det ibland fastän Ann-Marie säger att det är den bästa skärmen. Skall leta efter glasögon med lite mera styrka och tänker kolla på en sida som heter http://www.sportsyn.se/.
Åkte till och från tävlingen med Gurpeorienterarna. Anki hotade med att jag skulle få gå hem eftersom jag slog henne. Slapp det som tur var. Gunnar blev 3:a i H 50. Bravo!
När jag letade efter orienteringsglasögon hittade jag några roliga orienteringsfilmer på You Tube bland annat Nisse Å Nollans musikvideo feat.Markus.
Flera anmälningar till 25-manna: Johan och Anders P.